Ademtherapie

 

HOE LEER IK RUSTIG ADEMEN?

Iedere pas geboren baby ademt van nature in de buik. Helaas raken veel mensen deze natuurlijke manier van ademen in de loop van hun leven kwijt. 
 
Ademen heeft invloed op onze fysiek, mentaal, emotioneel functioneren en heeft de eigenschap om ons lichaam en geest te ontspannen. 
 
Ademtherapie leert je jouw natuurlijke adempatroon herstellen, nadelige gewoontes los te laten en weer bewust te genieten van ontspanning in je lichaam en dagelijkse leven. 
 
Ademtherapie is zeer effectief bij stress gerelateerde klachten, hyperventilatie, longafwijkingen, astma, benauwdheid en hartfalen. Maar ademtherapie is ook zeker de moeite waard als je de adem wilt verdiepen en vertrouwd wilt raken met de verschillende ademgebieden in je lichaam. 
 
 

Herken je onderstaande uitspraken dan is ademtherapie mogelijk iets voor jou.

Het is een gevoel van een racebaan door mijn lichaam
Ik voel onrust in mijn lichaam
Het voelt alsof er een appelstukje in mijn keel zit
Ik voel druk op mijn borst
Het is alsof mijn keel dichtgeknepen wordt
Onrustig gevoel alsof ik de controle over mijn lichaam kwijt ben. 
Ik hyperventileer, of andere mensen zeggen dat ik doe. 
 
 
Begeleiding bij ademklachten, hyperventilatie, onrust, ...
Akersloot - in het Gezondheidscentrum d Oude Jacobus, in het pand bij de huisartsen en de apotheek.
Limmen - in het Gezondheidscentrum van Limmen, beneden in de centrale hal tegenover de apotheek
 

De praktijk is werkzaam voor iedereen die gemotiveerd is om aan zijn eigen herstel te werken en naar zichzelf te kijken. Regio Noord-Holland Limmen, Castricum, Egmond, Heiloo, Alkmaar, Heerhugowaard, Uitgeest, Zaanstreek, Akersloot en omstreken. De praktijk is met openbaar vervoer goed bereikbaar. In het gezondheidscentrum van Limmen werken meerdere disciplines o.a. fysiotherapie, Podotherapie, speltherapie, Logopedie, Apotheek, Tandarst en Huisarts, Huiwerkbegeleiding

 
Nekklachten Armklachten Rugklachten Stress Ademklachten Hyperventilatie Spanningsklachten RSI / KANS Burnout Slaapproblemen Verminderde motoriek Klachten ten gevolge van werkzaamheden UIT Balans